2006年01月18日

独特の食文化

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済州は韓国の本土と、食文化が若干異なります。
牛肉よりも豚肉を食べることが多く、肉類よりも海産物を食べることが多いです。

鯛やアワビ、太刀魚、サバなど新鮮な魚介類は刺身にして食べます。
コチュジャンや生にんにく、青唐辛子と刺身をサンチュやゴマの葉でくるんで食べるのが韓国流です。↓
jejuf.jpg

多くのお店には、わさびと醤油が置いてあるので、コチュジャンなどと食べ比べてみるのも面白いですよ。
刺身以外には、アマダイなどの干物類も。
太刀魚やサバは日本と同様、塩焼きにして食べます。

つづく。。。。

Food culture of Jeju is little different from the one of Korea main land.
Jeju people tend to eat pork more than beef, seafood more than meat.

They eat fresh raw fish like bream, abalone and mackerel.
Roll Korean spice, raw garlic, blue pepper and raw fish in the leaves of Korean lettuce or sesame.
That’s the Korean style.
In most restaurants, they have horse radish and soy sauce.
It might also be interesting that you can compare Korean seasonings and Japanese one.
They also have stock fish of tilefish and eat broiled mackerel with salt same as Japan.

To be continued……


投稿者 suzuki : 08:50 | コメント (0) | トラックバック (0)

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